1 | Pokud nemáte rádi rybí filety, protože vám jejich chuť připomíná bláto, pak se vám tento recept bude líbit. Toto jídlo je výborné, levné, rychlé a chutné, je potřeba ale přesně dodržet čtyři důležité zásady. Chlazené nebo rozmrazené rybí filety důkladně (první zásada) osušíme obrouskem – ryby musí být opravdu úplně suché. Lehce nasolíme a/nebo posypeme oblíbeným kořením. |
2 | Na talíř vysypeme bramborový škrob a osušené ryby v něm opatrně obalíme tenkou vrstvou. Na pánvi mezitím rozpálíme olej. Druhá zásada je, že filety klademe na rozpálený olej (v rozumném množství tak, aby se na oleji zprudka opekly, ne tak, aby v něm plavaly.) |
3 | Nakrájíme čínské zelí, smícháme s kukuřicí z konzervy. Až na talíři pak lehce zakapeme kvalitním (třetí zásada) olivovým olejem, mírně posolíme a promícháme. Čtvrtou a poslední zásadou je, že zatímco salát je lepší studený, ryby vám budou chutnat nejlépe podávané přímo z pánve – křupavé a teplé. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.