1 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme mírným varem 45 minut. |
2 | Očištěné kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a udusíme na másle s přísadou kari a soli. |
3 | Udušené maso umixujeme v mixéru na kaši. Uvařenou polévku přecedíme přes jemné sítko, přidáme do ní masovou kaši rozmíchanou s mlékem, podle chuti dosolíme a ještě chvíli povaříme. |
4 | Hotovou polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně (už nevaříme). Těsně před podáváním přidáme nasekanou zelenou petrželku. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.