Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Nejlepší zelňačka na světě podle 200 let starého receptu

Nejlepší zelňačka na světě podle 200 let starého receptu
  • author Tvoje kuchařka: Karol
  • Čas přípravy: 30min
  • Doba vaření: 1h 30min
  • Kuchyně: Česká
  • Kategorie: Polévky
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 17.3.2018
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Zelňačka. Vyzkoušejte skvělý online recept na zelňačku, která bude chutnat jako od babičky. Výborný online recept na nejlepší zelňačku.

Suroviny

  • 1 ks hlávkového zelí
  • 2ks střední cibule
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 klobásku
  • 150g slaniny nebo lépe uzeného masa
  • 200g vepřové kýty nadrobno nakrájené
  • 1 celé pivo
  • rajský protlak
  • pár kuliček pepře
  • pár kuliček nového koření
  • bobkový list
  • sůl
  • Poznámka autora

    Tento recept mám od babičky, je starý téměř 200 let. Polévka je tak vydatná, že Vás zasytí jako hlavní jídlo 🙂 Ikdyž krajíc hleba není na škodu, u nás ji však konzumujeme samotnou 🙂

     

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Orestujeme si cibulku se slaninou. Nakrájíme klobásku a maso na kousky. Zelí nakrajíme na drobné kousky.

2

Vše následně dáme na pekáč, přidáme rajský protlak a všechny ostatní suroviny. Podlijeme pivem. Nebojte se dát pivo celé, alkohol se vypeče 🙂 Ale zároveň dodá jídlu skvělou chuť.

3

Pekáč následně přikryjeme alobalem a zhruba 50 minut pečeme na 190 stupňů. Poté odkryjeme alobal a necháme ještě 25-30 minut dopéct.


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: mňamka, polévka, staročeské, tradiční, vydatné, zelí, zelňačka
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

4 komentářů

Janka10

22.3.2018 @ 13:03

Za mě naprosto skvělý recept 🙂 😛

Leopold

(neregistrovaný uživatel)

31.3.2018 @ 9:56

voda nebo vývar se do polévky nedává?

Petr Gnida

(neregistrovaný uživatel)

1.4.2018 @ 21:33

Určitě tento recept vyskouším a vypadá velice dobře

Zidlicka

29.11.2022 @ 11:36

Vyřili jsme o víkendu a musím říct, že je naprosto luxusní 🙂

Přidat komentář

K receptu: Nejlepší zelňačka na světě podle 200 let starého receptu

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Fazolová polévka s lečem
  • Polévka z batátů s brynzou a batátovými chipsy
  • Opravdu jednoduchá mrkvová polévka
  • Slovenská vánoční “kapustnica” v dietní verzi
  • Ruský boršč
  • Dýňová polévka s kari a slunečnicovými semínky

Další podobné

  • Nejlepší buřtguláš s brambory podle receptu mojí babičky
  • Krémová polévka z batátů
  • Polévka z vnitřností s kulkami

Nejvíce se líbí

  • Jánošíkovy placky

    3

  • Masové kuličky v rajčatové omáčce

    2

Nejvícekrát v oblíbených

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Zavřít reklamu