1 | Omyjeme a nakrájíme dýni, jadérka vybereme. |
2 | Vložíme do hrnce a zalijeme přibližně litrem a půl vody. Vaříme asi 15-20 minut, dokud dýně není měkká. |
3 | Na ochucení polévky použijeme 1 čajovou lžičku sušeného zázvoru (případně 1-2 cm čerstvého) sůl a pepř podle vlastní chuti. |
4 | Celou směs do hladka pomixujeme a servírujeme s ciabattou nebo jiným pečivem. |
5 | Na vrch na dozdobení použijeme za studena lisovaný dýňový olej a bazalku. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Janka10
2.12.2017 @ 8:53
Dýně, dýně… 😛
tomasvejvoda
15.12.2017 @ 13:28
Dýně jsou opravdu ze zdravých věcí jedna z těch nejlepších 🙂