Množství jednotlivých surovin je možné upravit podle zamýšleného objemu polévky.
1 | Očistíme a nakrájíme na jemno cibuli, dále na kostičky nakrájíme kořenovou zeleninu a brambory. Zelí pokrájíme na menší kousky. |
2 | Červenou řepu oloupeme, nastrouháme a osmahneme na tuku a podusíme zvlášť. Podušenou přidáváme do polévky a necháme provařit. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, citron nakrájený na kolečka a nakrájenou papriku. |
3 | Polévku zahustíme přidáním uvařených a rozmačkaných brambor, necháme přejít varem. Po odstavení vyjmeme kousky citronu a polévku zjemníme lžičkou másla. |
4 | Jako přílohu můžete podávat topinky s česnekem nebo chléb namazaný sádlem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Janka10
2.12.2017 @ 8:53
Ok.