Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Zeleninový Boršč

Zeleninový Boršč
  • author Tvůj kuchtík: Tagra
  • Čas přípravy: 1h
  • Doba vaření: 45min
  • Porce: 4
  • Kuchyně: Česká
  • Kategorie: Polévky
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 25.11.2017
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Zeleninový boršč. Jednoduchý, ale přesto chutný recept od našich skvělých kuchařů. Zvládnete si doma také uvařit pravý zeleninový boršč?

Suroviny

  • 6-8 rajčat
  • 4-6 brambor
  • 150 g červeného zelí
  • 125 ml kysané smetany - může být i sojová
  • 1 cibule
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 200 g petržele
  • 100 g červené řepy
  • 30 g tuku
  • sůl, máslo, pepř
  • 3 ks bobkový list
  • paprika
  • česnek
  • 1 citron
  • nové koření
  • Poznámka autora

    Množství jednotlivých surovin je možné upravit podle zamýšleného objemu polévky.

     

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Očistíme a nakrájíme na jemno cibuli, dále na kostičky nakrájíme kořenovou zeleninu a brambory. Zelí pokrájíme na menší kousky.
Na cibuli osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme brambory, chvilku povaříme pak přidáme zelí , zalijme horkou vodou nebo vývarem a vaříme do měkka.

2

Červenou řepu oloupeme, nastrouháme a osmahneme na tuku a podusíme zvlášť. Podušenou přidáváme do polévky a necháme provařit. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, citron nakrájený na kolečka a nakrájenou papriku.

3

Polévku zahustíme přidáním uvařených a rozmačkaných brambor, necháme přejít varem. Po odstavení vyjmeme kousky citronu a polévku zjemníme lžičkou másla.

4

Jako přílohu můžete podávat topinky s česnekem nebo chléb namazaný sádlem.


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: výživné, zeleninové
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

1 komentář

Janka10

2.12.2017 @ 8:53

Ok.

Přidat komentář

K receptu: Zeleninový Boršč

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Fazolová polévka s lečem
  • Polévka z batátů s brynzou a batátovými chipsy
  • Opravdu jednoduchá mrkvová polévka
  • Slovenská vánoční “kapustnica” v dietní verzi
  • Ruský boršč
  • Dýňová polévka s kari a slunečnicovými semínky

Další podobné

  • Nejlepší buřtguláš s brambory podle receptu mojí babičky
  • Krémová polévka z batátů
  • Polévka z vnitřností s kulkami

Nejvíce se líbí

  • Jánošíkovy placky

    3

  • Masové kuličky v rajčatové omáčce

    2

Nejvícekrát v oblíbených

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Zavřít reklamu