1 | Žebírka, koleno a klobásy vaříme ve 4 litrech vody. Po 10 minutách přidáme namočené houby i s výluhem a vše vaříme do poloměkkým. Pak přidáme pokrájené zelí a vaříme dalších 30 minut. Pak vložíme cibule, bujóny, víno a vaříme další půl hodiny. Maso nakrájíme. Odstraníme kůži a tuk. |
2 | Rozpustíme máslo, přidáme sekaný česnek, papriku, kmín, majoránku a mouku a připravíme jíšku. Po částech vmícháme do jíšky trochu polévky, a vše zamícháme do zbytku polevou. Přidáme pokrájené maso a sušené švestky. |
3 | Vaříme další hodinu a v závěr přidáme na kostky nakrájené brambory. Dochutíme. Vyjmeme cibule. Polévku podáváme v miskách s vařením nudlemi nebe s režným chlebem a miskou kyselé smetany. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.