1 | Polévka je grunt, to říkávali vždycky české babičky, a je to pravda. Bramboračka je jednou z těch nejzákladnějších. Brambory si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je vařit do vroucí osolené vody. |
2 | Přidáme sůl a čekáme, než se brambory uvaří. Když jsou měkké brambory, zahustíme polévku směsí vody a hladké mouky. Neměly by být hrudky. Směs vezmeme a za stálého míchání vlijeme do brambor. Vaříme zhruba dvacet minut. |
3 | Přidáme majoránku, kterou rozemneme v dlaních a můžeme sundat z plamene. Ozdobíme uvařenou mrkví, zelenou bylinkou, například petrželkou a můžeme podávat. Tato polévka se liší v tom, že nepoužíváme cibuli, ale kdo chce, může si ji tam dát. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
inkamoravova
15.12.2017 @ 13:48
bRAMBORAČKA nikdy nezklame 🙂