1 | Polovinu dávky telecího masa uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě do měkka. Uvařené i syrové telecí maso jemně umeleme, přidáme část mléka, osolíme a důkladně promícháme. |
2 | Z připravené směsi lžící vykrajujeme noky, které vaříme uložené v site nad párou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme & vaříme asi půl hodiny. |
3 | Převařenou omáčku přecedíme, dochutíme a zjemníme žloutkem rozšlehaným v převařené mléce. |
4 | Pak už nevaříme. Noky podáváme na teplém talíři polité horkou máslovou omáčkou. Jako přílohu podáváme dušenou rýži. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.