1 | Očištěné, omyté a čistou utěrkou osušené plec nakrájíme na kostičky, zalijeme vařící vodou a , přidáme mrkev a uvaříme do měkka. |
2 | Vývar přecedíme a vychladlou uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky. Vlažný vývar zahustíme moukou osmaženou nasucho a rozšlehanou v mléce, rozmícháme, dobře provaříme, přidáme rajčatový protlak a ještě chvíli povaříme. |
3 | Potom omáčku přecedíme na maso, mrkev a hrášek, dochutíme citrónovou šťávou, necháme přejít varem a před podáváním zjemníme čerstvým máslem. |
4 | Jako přílohu podáváme vařené brambory, posypané sekanou zelenou petrželkou. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.