Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Zajíc podle hajného

Zajíc podle hajného
  • author Tvoje kuchařka: Adriana
  • Doba vaření: 1h
  • Kuchyně: Česká
  • Kategorie: Ostatní
    Maso
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 24.10.2018
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Recept na zajíce podle hajného si zvládnete připravit doma. Zajíc podle hajného je recept, který si zamilujete. Pokud nevyzkoušíte, tak neuvěříte.

Suroviny

  • 800 g zadního zaječího masa
  • 60 g uzené slaniny
  • 40 g citronu
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1 dl bílého vína
  • Pepř
  • 20 g krystalového cukru
  • 100 g tuku
  • 60 g cibule
  • 60 g hladké mouky
  • 1,5 dl zakysané smetany
  • 40 g sladkokyselých okurek
  • bobkový list
  • hořčice
  • sardelová pasta
  • Celé bílý pepř
  • Voda nebo vývar
  • sůl
  •  

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Maso odblaníme, prošpikujeme uzenou slaninou pokrájenou na hrubší nudličky, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku.

2

Na zbylém tuku osmahneme do zlata cibuli a citron, pokrájené na plátky. Pak přidáme mouku, rajčatový protlak, cukr, celé bílý pepř, bobkový list a sardelovou pastu, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem.

3

Vložíme opečeného zajíce, dochutíme hořčicí a udusíme do měkka. Šťávu přecedíme, přidáme kysanou smetanu, bílé víno a okurky pokrájené na nudličky.

4

Necháme přejít varem. Porce zajíce uložíme na talíře a polijeme omáčkou.
Jako přílohu podáváme houskové knedlíky.


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: maso, pečený, zajíc
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

Přidat komentář

K receptu: Zajíc podle hajného

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Krůtí maso s hlívou na paprice
  • Karbanátky z trouby
  • Přirodní telecí žebírka
  • Telecí filé se žampiony
  • Řecké ragú s hráškem a mrkví
  • Smažené řízky z krocana

Další podobné

  • Mini roličky z telecího masa
  • Vepřové srdce na paprice
  • Přírodní srnčí řízky

Nejvíce se líbí

  • Nejlepší plněné zelí podle 150 let starého receptu

    48

  • Domácí vlašský salát podle ČSN

    32

  • Kynuté knedlíky s povidly a mákem

    10

  • Smažený celer se šunkou

    5

  • Ruský boršč

    4

  • Anglický biftek s vejcem

    3

Nejvícekrát v oblíbených

  • Nejlepší plněné zelí podle 150 let starého receptu

    2

  • Domácí těsto na pizzu z bílého jogurtu

    2

  • Zapékané vepřové řízky

    1

  • Nejlepší domácí tlačenka

    1

  • Masový salát s fazolemi

    1

  • Domácí vlašský salát podle ČSN

    1

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2020
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Používáme cookies k analýze návštěvnosti, poskytování služeb sociálních sítí a personalizaci obsahu tak, abychom mohli tuto stránku provozovat k Vaší spokojenosti a uživatelskému pohodlí. Budete-li pokračovat v prohlížení webu beze změny nastavení, předpokládáme, že s tímto souhlasíte. Více info
Zavřít reklamu