Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Nejlepší plněné zelí podle 150 let starého receptu

Nejlepší plněné zelí podle 150 let starého receptu
  • author Tvůj kuchař: Rene
  • Čas přípravy: 30min
  • Doba vaření: 30min
  • Kuchyně: Slovenská
  • Kategorie: Vepřové
    Maso
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 25.8.2018
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Plněné zelí. Recept na nejlepší plněné zelí si zvládnete připravit doma. Objevte kouzlo tohoto prastarého receptu na plněné zelné listy. Plněné zelí mletým masem je recept, který si zamilujete. Pokud nevyzkoušíte, tak neuvěříte.

Suroviny

  • 2 vélké hlávky zelí
  • 2kg uvařené rýže
  • 2kg mletého vepřového masa
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • červená paprika (koření)
  • kysané zelí
  • Poznámka autora

    Tento recept jsem dostal od tety ze Slovenska. Dědí se z generaci na generaci a je cennější než všechny peníze světa 🙂

     

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Maso osolíme a okořeníme, přidáme již uvařenou rýži, vajíčka a promícháme.

2

Když máme náplň hotovou, připravíme si zelí. Celou hlávku ponoříme do vařící vody na několik vteřin a vzápětí vyndáme. Ze zelí opatrně oddělíme celé listy, které vložíme do stejné vody a povaříme 2-3 minuty. Listy díky tomu krásně změknou a bude se s nimi dobře pracovat.

3

Listy následně plníme směsí mletého masa a rýže – do každého listu dáme asi 2 lžíce pripravené náplně.

4

Na dno hrnce navrstvíme kysané zelí, uložíme plněné zelné listy jeden vedle druhého, tak aby nám náplň nevypadla. Pro jistotu zahněte dobře i kraje (to je důležité).

5

Nakonec zalijeme vodou a dáme vařit na 10-15 minut, pak přikryté necháme ještě v troubě dojít. Není třeba příliš dlouho, stačí, aby se maso pěkně uvařilo.

6

Dobrou chuť! 🙂


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: plněné, staroslovenské, starý recept, zelí
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

Přidat komentář

K receptu: Nejlepší plněné zelí podle 150 let starého receptu

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Smažené vepřové maso s rýží
  • Ražniči opékané na pánvi
  • Masový salát s fazolemi
  • Pečený bůček s bramborem
  • Medailonky z vepřové panenky s bylinkovou směsí
  • Sviečkovica s husími játry

Další podobné

  • Štrasburská roláda
  • Opékané vepřové uši se sýrem
  • Srbské vepřové ražniči

Nejvíce se líbí

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    5

  • Hrnečkový perník od našich babiček

    4

  • Ruský boršč

    4

  • Velikonoční mazanec jako od babičky

    2

  • Koláč z čerstvých fiků

    2

  • Cibulový koláč
    Cibulový koláč z trouby

    2

Nejvícekrát v oblíbených

  • Avokádový dip

    1

  • Karbanátky z trouby

    1

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    1

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Zavřít reklamu