1 | Maso osolíme a okořeníme, přidáme již uvařenou rýži, vajíčka a promícháme. |
2 | Když máme náplň hotovou, připravíme si zelí. Celou hlávku ponoříme do vařící vody na několik vteřin a vzápětí vyndáme. Ze zelí opatrně oddělíme celé listy, které vložíme do stejné vody a povaříme 2-3 minuty. Listy díky tomu krásně změknou a bude se s nimi dobře pracovat. |
3 | Listy následně plníme směsí mletého masa a rýže – do každého listu dáme asi 2 lžíce pripravené náplně. |
4 | Na dno hrnce navrstvíme kysané zelí, uložíme plněné zelné listy jeden vedle druhého, tak aby nám náplň nevypadla. Pro jistotu zahněte dobře i kraje (to je důležité). |
5 | Nakonec zalijeme vodou a dáme vařit na 10-15 minut, pak přikryté necháme ještě v troubě dojít. Není třeba příliš dlouho, stačí, aby se maso pěkně uvařilo. |
6 | Dobrou chuť! 🙂 |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.