1 | Očištěnou svíčkovou nakrájíme na plátky (na 1 porci 2 kusy), mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme worcesterem, zformujeme do kulatého tvaru a z obou stran prudko opečeme na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř zůstaly růžové (na anglický způsob). |
2 | Současně s řezy svíčkové opečeme husí játra nakrájenou na silnější plátky. Přebytečný olej z pánve slijeme, do výpeku přidáme máslo, vývar, víno a kečup a vaříme, dokud se šťáva nezačne oddělovat od tuku. |
3 | Při podávání řezy polijeme šťávou a obložíme plátky husích jater a Žampionová hlavičkami. |
4 | Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo brambory připravené na másle a zeleninové saláty. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.