1 | Odleželou, umytou a čistou utěrkou osušenou svíčkovou odblaníme, rozkrojíme na plát v podobě obdélníku, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na takto upravenou svíčkovou postupně klademe tenké plátky šunky, husích jater, kolečka vejce uvařeného natvrdo a plátky uzené slaniny. |
3 | Potom svíčkovou svineme na roládu, převážeme tenkým motouzem, ze všech stran opečeme na rozehřátém tuku, podlijeme horkým vývarem a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v troubě asi 20 minut. |
4 | Hotovou roládu nakrájíme na porce, poklademe na teplý talíř, podlijeme vlastní šťávou a zjemňuje čerstvým máslem. |
5 | Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory. posypané sekanou zelenou petrželkou. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.