1 | Očištěné, omyté a osušené maso nakrájíme na řízky, které vyklepeme, okrajové blány nařízneme (aby se při opékání nekroutili). |
2 | Z obou stran osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku. Na tuku po opékání zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěné a umyté žampiony pokrájené na kolečka a udusíme do měkka. |
3 | Opečené řízky poklademe na pekáč vymazaný máslem, každý řízek potřeme udušení žampiony a přikryjeme plátky šunky a tenkými plátky sýra. |
4 | Takto upravené řízky zalijeme zakysanou smetanou a dáme zapéct do horké trouby na 5 až 10 minut. |
5 | Jako přílohu podáváme vařené nebo opékané brambory, posypané sekanou zelenou petrželkou. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.