1 | Připravované hovězí steaky budou v tomto receptu opravdu na jemný způsob. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Na marinádu si smícháme tyto suroviny – slunečnicový olej, sůl, citrónovou šťávu, celý černý pepř a olivy. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka z obou stran. Hotové si vyndáme na talíř a ozdobíme kouskem rozmarýnu. |
2 | K jemnému masu se hodí i jemná příloha. Dýni si oloupeme, odstraníme semínka, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky. Podlijeme je trochou vody v hrnci a udusíme doměkka pod poklicí. Bílý jogurt si smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, přidáme mletou sladkou papriku, sůl a mletý pepř. |
3 | Pekáč si vymažeme máslem, vložíme do něj udušenou dýni, zalijeme smíchanou směsí, zasypeme ještě další vrstvou nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby. Hotové podáváme k masu. Jedná se celkově o velmi jemný pokrm, takže kdo nemá v oblibě ostré, mohlo by mu to vyhovovat. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Janka10
2.12.2017 @ 8:51
Co tak dívám na Vaše recepty, specializujete se na steaky? 😛