1 | A znovu tu máme maso s přídavkem rozmarýnu, ale nejenom něj. Takže začneme. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu do hlubší misky – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, rajský protlak a větvičky rozmarýnu. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. |
2 | Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a ozdobíme větvičkou rozmarýnu. A zvolna přejdeme k příloze. Z hladké mouky, vajec, oleje a soli si nachystáme těstíčko, které můžeme rozředit ještě trochou mléka podle potřeby. Do těstíčka dále vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr. |
3 | Nyní si vezmeme dýni, kterou oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a vydlabeme z ní zrníčka. Následně se pokusíme nakrájet dýni na plátky. Plátky dýně namáčíme v těstíčku a vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Kdo by tam nechtěl sýr, nemusí ho dávat. Samozřejmě se dá dýně nakrájet třeba na větší kousky, nemusí to být zrovna plátky. Pokud je někomu i dýně proti mysli, může použít třeba kedlubny či jinou zeleninu. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.