Vhodná příloha: zelenina, sýry
1 | Hovězí steaky budeme namáčet do normální marinády, avšak bylinky se budou tentokrát výrazně lišit. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tuto marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, hovězí vývar a utřený česnek. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády a na něj vložené grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme a talíř a půjdeme chystat bylinky. |
2 | Vybereme si dle vlastního výběru – může to být jeden druh či jejich směs. Omyjeme si je pod tekoucí vodou a osušíme. Natrháme nebo překrájíme, podlijeme hovězím vývarem a přisypeme k nim hrubozrnnou sůl. Takto připravené bylinky necháme odležet hodinu. Po hodině je vyndáme a rozprostřeme na maso. A jdeme k příloze. |
3 | Smícháme si olej, mletý pepř, majoránku, tabasco, drcený kmín a citrónovou šťávu. Omyjeme si rajčata a spolu s mozarellou je nakrájíme na plátky. Plátky obou surovin si dáme do umíchané směsi a necháme v lednici tři hodiny. Po třech hodinách vytáhneme plátky rajčat i sýru a obložíme okolo steaků. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.