Vhodná příloha: těstoviny, omáčky
1 | Hovězí steaky se budou v uvozovkách válet v hodně ostré marinádě, takže kdo nemusí extra pálivé, raději by se tomuto měl vyhnout. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Vezmeme si hlubší misku na marinádu. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, grilovací koření, chilli koření, chilli omáčku, tabasco, sójovou omáčku, worcester, mletou pálivou papriku, ostrý kečup, ostrý rajský protlak, ostrou rybízovou marmeládu, ostrá švestková povidla a bobkový list. |
2 | V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty ho vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka, můžeme ještě zastříknout olejem. Hotové vyndáme na talíř a směle k příloze. Jelikož je maso hodně ostré, tak příloha by měla být jemnější. |
3 | Těstoviny si klasicky uvaříme v osolené vodě, do které ještě přidáme olej – dělá se to proto, aby se neslepily. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na másle si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, počkáme až se rozpustí a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a sundáme z ohně. Do těstovin si přimícháme sterilované zelí, můžeme ho i překrájet, spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky a piniové oříšky nasucho opražené na pánvi. Důkladně promícháme a spolu s omáčkou podáváme k masu. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.