Vhodná příloha: saláty
1 | Telecí maso jsme tu ještě neměli, ale spadá to zcela jistě pod hovězí, protože když to zjednodušíme, tak tele je prostě budoucí kráva, tudíž hovězí maso. Takže omyjeme si ho pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, světlé pivo a utřený česnek. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíř a půjdeme zdobit. |
2 | Rajčata a bylinky podle vlastního výběru si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky natrháme a rozprostřeme okolo a na maso, rajčata nakrájíme a na měsíčky a též rozprostřeme okolo. Maso máme hotové a jdeme k příloze. |
3 | Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na hranolky a smažíme v rozpáleném oleji dočervena. Solíme až okapané na talíři. Vezmeme si špenát, který jsme si nechali rozmrazit a podusíme ho na rozpuštěném másle. Dáme si natvrdo uvařit vejce. Uvařená si je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky si dáme špenát, přidáme, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, mletý pepř, osolíme a přidáme kolečka vajec. Před podáváním dáme salát vychladit. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.