1 | Nejprve si uděláme marinádu – jarní cibulku, chilli papřičky a cibuli nakrajíme na malé kousky. Přidáme stroužky česneku, zakápneme limetkou a vložíme do mixéru. Do rozmixované směsi přidáme olivový olej, jablečný ocet, sojovou omáčku, hnědý cukr, tymián, zázvor, chilli vločky, mletou papriku, sůl, muškátový oříšek a skořici. Opět rozmixujeme do homogenní směsi. |
2 | Nachystáme si kuřecí paličky, které obalíme v připravené marinádě. Vložíme do nádoby, kterou přikryjeme a maso necháme naložené přes noc v lednici. |
3 | Druhý den dáme maso na gril a připravíme si chilli salsu. |
4 | Na chilli salsu použijeme zbytek marinády, kterou doplníme rajčatovou omáčkou. Omáčku necháme povařit na grilu zhruba 10 minut, ve stejném čase budeme mít zároveň ogrilované paličky. Za tepla ihned servírujeme. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Kája
(neregistrovaný uživatel)5.5.2018 @ 1:44
Výborný recept, na videu je to moc pěkné! 🙂