Vhodná příloha: těstovinová rýže
1 | Hovězí steaky budou klasicky v marinádě, ale jako doplněk bude tentokrát těstovinová rýže, a to jsme tu na přílohu ještě neměli. Takže maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, mletý pepř, česnekové grilovací koření a kuličky barevného pepře. V této směsi necháme steaky přes noc. |
2 | . Další den si rozpálíme gril a maso si na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme jít k příloze. Těstovinovou rýži si uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Na oleji si osmažíme jemně nasekané cibulové natě, zalijeme rozšlehanými vejci, zasypeme najemno nasekanou petrželkou, počkáme až se vejce tzv. srazí a smícháme vše s těstovinovou rýži. |
3 | Nyní už můžeme podávat, případně druhý způsob – dát směs do pekáče vymaštěného máslem a nahoře ještě zasypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Takto připravenou směs na první či druhý způsob podáváme ke steakům. Kdo nemá těstovinovou rýži v oblibě, klidně si může dát klasické těstoviny nebo normální dušenou rýži. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Jenda
(neregistrovaný uživatel)26.2.2018 @ 20:21
Recept zní velice lahodně 🙂