1 | Hovězí maso bude v mírně pálivé marinádě a jako přílohu použijeme kukuřici. Steaky si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu pomocí těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, chilli koření, černé pivo a grilovací koření. V této směsi necháme maso přes noc. |
2 | Další den si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády si na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíř, ozdobíme zelenou bylinkou a pokračujeme s kukuřicí, kterou si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Na gril si nastříkáme trochu oleje a kukuřici dáme vcelku zlehka ogrilovat. Hotovou si dáme k masu a ještě si nachystáme omáčku. |
3 | Smícháme si zakysanou smetanu, rum, mletou skořici, cukr, citrónovou šťávu, med, nastrouhané oříšky a šťávu z mrkví. Tuto studenou omáčku důkladně promícháme a podáváme k masu a kukuřici. Do ní si můžeme namáčet obě dvě suroviny. Kukuřice není zrovna na předních místech jídelníčku v naší zemi, nicméně je to chyba minimálně už z toho pohledu, že člověka dokáže zasytit na delší dobu. Mimo toho má i mnoho zdraví prospěšných minerálů. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.