1 | Velmi netradiční grilování s přídavkem čokolády. Hovězí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, sušený tymián a pastu ze zeleného pepře. V této směsi necháme maso přes noc. |
2 | Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády vkládáme a grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a ozdobíme větvičkou rozmarýnu. Na kamna si dáme vařit vodu do kastrůlku a na něj si položíme prázdný kastrůlek – vytvoříme jednoduše vodní lázeň. Do horního kastrůlku rozlámeme čokoládu na vaření a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Hotovou čokoládovou polevu necháme vychladnout a budeme zdobit maso i talíř. |
3 | Jsou dvě možnosti – můžeme to udělat lžičkou nebo dát polevu do cukrářského sáčku. No a nasadí se trubička a nějakým ozdobným způsobem se snažíme čokoládu nastříkat na maso a talíř. Každý si může vybrat způsob, jaký chce. Není to nikde předepsáno. K tomuto pokrmu stačí bohatě dát jako přílohu pečivo, spíše i topinky, než třeba celozrnné. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.