1 | V misce smícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče a poloviny citronu. Přidáme na kolečka nakrájený zbývající citron a prolisovaný oloupaný česnek. Promícháme. Očištěné a osolené králičí stehna přelijeme směsí a necháme marinovat do druhého dne v lednici. |
2 | Stehna vyjmeme z marinády a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a dáme stranou. K výpeku přidáme nadrobno nakrájenou oloupanou šalotku. Krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem. Králičí stehna okořeníme, vrátíme do pánve a přelijeme marinádou. Pečeme v troubě předehřáté na 190 ° C asi 80 minut. |
3 | Během pečení podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme olivy a umyté lístky tymiánu. Nakonec vmícháme máslo. Podáváme s brambory. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.