1 | Stehno odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky (po 150 g). naklepeme, okrajové blány nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme syrovým máslem a na chladném místě necháme 2 až 3 hodiny odležet. |
2 | Potom z obou stran na rozehřátém tuku opečeme do zlata. Tuk po opékání zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme malým množstvím vývaru nebo vody a vínem. |
3 | Dochutíme cukrem a citrónovou šťávou, krátce povaříme a zjemňíme máslem. Řízky uložíme na teplý talíř a polijeme horkou šťávou. |
4 | Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.