Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Zajíc na zelenině a červeném víně

Zajíc na zelenině a červeném víně
  • author Tvoje kuchařka: Adriana
  • Doba vaření: 1h 15min
  • Kuchyně: Česká
  • Kategorie: Ostatní
    Maso
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 6.10.2018
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Recept na zajíce na zelenině a víně si zvládnete připravit doma. Zajíc na zelenině a červeném víně je recept, který si zamilujete. Pokud nevyzkoušíte, tak neuvěříte.

Suroviny

  • 800 g zadního králičího masa (záda, stehna)
  • 20 g uzené slaniny
  • 60 g tuku
  • 60 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 40 g cibule
  • 20 g citronu
  • 1 dl červeného vína
  • 10 g hladké mouky
  • ocet
  • nové koření
  • Vývar nebo voda
  • sůl
  •  

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Zaječí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou pokrájenou na nudličky a osolíme.

2

Na rozehřátém tuku osmahneme omytou, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu, citron a cibuli, pokrájené na kolečka, přidáme nové koření, vložíme připravené maso.

3

Podlijeme vývarem nebo vodou a za občasného polévání vlastní šťávou udusíme do měkka.

4

Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.

5

Uvařenou šťávu dochutíme octem, solí a cukrem a před podáváním zjemníme červeným vínem. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo vařené brambory.


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: pečený, víno, zajíc
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

Přidat komentář

K receptu: Zajíc na zelenině a červeném víně

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Krůtí maso s hlívou na paprice
  • Karbanátky z trouby
  • Přirodní telecí žebírka
  • Telecí filé se žampiony
  • Řecké ragú s hráškem a mrkví
  • Zajíc podle hajného

Další podobné

  • Smažené řízky z krocana
  • Mini roličky z telecího masa
  • Vepřové srdce na paprice

Nejvíce se líbí

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    5

  • Ruský boršč

    4

  • Hrnečkový perník od našich babiček

    4

  • Cibulový koláč
    Cibulový koláč z trouby

    2

  • Velikonoční mazanec jako od babičky

    2

  • Koláč z čerstvých fiků

    2

Nejvícekrát v oblíbených

  • Avokádový dip

    1

  • Karbanátky z trouby

    1

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    1

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Zavřít reklamu