Vhodná příloha: pečivo, dip
1 | Hovězí steaky budou dělané v takové neobvyklé marinádě, jejíž součástí budou i semínka. Takže jako první si steaky omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní přejdeme k marinádě, na kterou budeme potřebovat hlubší misku, pokud možno. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, slunečnicová semínka, lněná semínka, mandle, datle a rozinky. V této netradiční marinádě necháme maso přes noc. |
2 | Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové si dáme na talíř a přichystáme si přílohu. Vezmeme si celozrnný chléb a potřeme ho olejem, můžeme i osolit a zlehka dáme ogrilovat. K němu si ještě dodáme takový dip. |
3 | Tvaroh si v misce utřeme s mlékem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, nadrobno nasekaný česnek, nadrobno nasekaný kopr, nadrobno nasekanou pažitku a také petrželku, osolíme a všechno spolu důkladně promícháme. Nyní jsou dvě možnosti. Můžeme si tímto dipem potřít pečivo a zakusovat k masu nebo si namáčet jenom maso a zakusovat tzv. suché pečivo. Záleží už jenom na každém, na co bude mít zrovna chuť. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.